Mag Quick-Step-parket geinstalleerd worden boven op een bestaande vloer?

Parket

Mag Quick-Step-parket geinstalleerd worden boven op een bestaande vloer?

Ja, dat is mogelijk. De juiste plaatsingswijze hangt af van de vloer waarop je je parket wilt plaatsen en de plaatsingswijze.

Als je gaat lijmen, moet de bestaande vloerbekleding volledig worden verwijderd. Bij zwevende vloeren moet je alle damp-open vloerbekleding (tapijt, naaldvilt, enz.) eerst verwijderen. Je hoeft de bestaande damp-dichte vloerbekleding (PVC, linoleum, enz.) niet te verwijderen. Maak altijd gebruik van een ondervloer. We raden je aan om een Quick-Step-ondervloer te gebruiken.

Bij plaatsing op een houten ondervloer moet de bestaande vloerbekleding eerst verwijderd worden. Er mogen geen sporen van schimmels en/of insectennesten zijn. De ondervloer moet waterpas liggen. Spijker eventuele losse delen vast. Als je plankenvloer zich op grondniveau bevindt, leg dan eerst een plastic folie. Plaats hierop een uitvlakvloer. Voor een perfecte voorbereiding van de ondervloer raden we je aan om er een ondervloer van Quick-Step op te leggen zodat alle oneffenheden tussen de planken wordt geëlimineerd. Plaats de nieuwe vloer op negentig graden op de bestaande ondervloer. De kruipruimte onder de plankenvloer moet voldoende geventileerd zijn. Verwijder alle obstakels en zorg voor voldoende ventilatie (minimaal 4 cm² totale ventilatieopeningen per m² vloeroppervlak). Het vochtgehalte van het hout mag niet meer dan 10% bedragen.


BEKIJK DE VIDEO

Ook interessant:


Verwante onderwerpen

Algemeen

De meestgestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Veelgestelde vragen over laminaat

Alles wat je moet weten over Quick-Step-laminaatvloeren.

Vinyl

Vragen over Quick-Step-vinylvloeren? Neem dan een kijkje bij deze veelgestelde vragen.

Accessoires

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top