Geniet van 10% korting op een ruim gamma aan laminaat- en vinylvloeren.
Geniet van 10% korting op een ruim gamma aan laminaat- en vinylvloeren.
Duurzame vloeren van Quick-Step

Duurzame vloeren, omdat het ons niet koud laat...

We proberen onze vloeren niet alleen zo mooi en stevig mogelijk te maken, maar streven er ook naar ze zo duurzaam mogelijk te maken en doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Net als jij zijn wij ervan overtuigd dat de wereld alleen maar mooi kan zijn als wij onze natuurlijke bronnen respecteren en waarderen.

Dat betekent dat wij niet alleen aandacht besteden aan de herkomst van onze grondstoffen, maar ook aan de herkomst van de energie voor onze productie, de logistieke verwerking, het minimaliseren van verpakkingafval, ...

Bij UNILIN streven we er voortdurend naar om mooie en comfortabele vloeren te creëren... op de meest duurzame manier.

Hernieuwbaar laminaat

Wist je dat onze laminaatvloeren volledig gemaakt zijn van overschotten uit de bosbouw- en houtindustrie? Door resthout te gebruiken om een nieuw product te creëren voorkomen we dat er koolstof in de atmosfeer vrijkomt als kooldioxide.

Al onze laminaatvloeren dragen ook het Ecolabel. Dat betekent dat zij beantwoorden aan de strengste EU-normen voor de kwaliteit van lucht binnenshuis, de kwaliteit en herkomst van grondstoffen, en de veiligheid en gezondheid van onze werknemers.

Zachte en warme vinylvloeren

Doelbewust vinyl

De vinylvloeren van Quick-Step zijn niet alleen een plezier om op te stappen, ze hebben ook een zwak voor de natuur. Daarom gebruiken wij al ons interne afval opnieuw en maken zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare energieën.

En omdat elke vloer volledig vrij van orthoftalaten is, kun je ervan op aan dat je een uitstekende keuze gemaakt hebt.

Houten vloeren die ambachtelijk gemaakt zijn

Duurzaam hout

Wij streven ernaar het authentieke gevoel van pure parketvloeren te creëren en tegelijk uiterst hoge normen te hanteren voor de bevoorrading en de houtkap. Om de levensduur van onze vloeren te maximaliseren, blijven we ons inzetten om de slijtvastheid ervan te optimaliseren.

Hout is kostbaar. Wij hechten er dan ook alle belang aan om het absolute maximum uit elke boom te halen. Zo zijn onze diverse patroonvloeren gemaakt van kleinere stukken hout die als een puzzel in elkaar gelegd worden. Op die manier benutten we alle onderdelen van een boom en ontstaat er geen restafval.

Mooie vloeren, gedegen reputatie

Om je de maximale waarde te kunnen bieden, beantwoorden de Quick-Step vloeren aan de strengste kwaliteits- en duurzaamheidslabels.

EU Ecolabel

EU Ecolabel

Het EU Ecolabel is een milieukeurmerk dat wordt toegekend aan producten en diensten die doorheen hun hele levenscyclus beantwoorden aan hoge ecologische normen: van de ontginning van de grondstoffen tot productie, distributie, gebruik in je woning en afvoer aan het einde van hun levensduur.

PEFC

PEFC

Een internationaal erkend label dat garandeert dat het hout dat wij gebruiken voor onze vloeren afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

M1

M1

De laagst mogelijke uitstootklasse toont aan dat onze vloeren geen toxische stoffen afgeven en er dus geen extra verluchting nodig is. Dit betekent ook dat onze producten geurloos zijn.

A+

De hoogste erkenning voor de kwaliteit van lucht binnenshuis.

A-label

A

Hoge erkenning voor de kwaliteit van lucht binnenshuis voor parket.

LEED

LEED

Wereldwijd gebruikt bouwclassificatieprogramma voor lage-emissieproducten.