Duurzame vloeren van Quick-Step

Duurzame vloeren, omdat het ons niet koud laat...

We proberen onze vloeren niet alleen zo mooi en stevig mogelijk te maken, maar streven er ook naar ze zo duurzaam mogelijk te maken en doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Net als jij zijn wij ervan overtuigd dat de wereld alleen maar mooi kan zijn als wij onze natuurlijke bronnen respecteren en waarderen.

Dat betekent dat wij niet alleen aandacht besteden aan de herkomst van onze grondstoffen, maar ook aan de herkomst van de energie voor onze productie, de logistieke verwerking, het minimaliseren van verpakkingafval, ...

"Bij UNILIN streven we er voortdurend naar om mooie en comfortabele vloeren te creëren... op de meest duurzame manier."

Tino Mulle, Chief Sustainability Officer bij UNILIN

Hernieuwbaar laminaat

Wist je dat onze laminaatvloeren volledig gemaakt zijn van overschotten uit de bosbouw- en houtindustrie? Door resthout te gebruiken om een nieuw product te creëren voorkomen we dat er koolstof in de atmosfeer vrijkomt als kooldioxide.

Meer nog: om jouw nieuwe droomvloer te kunnen maken, wordt geen enkele boom gekapt. En we gebruiken alleen commerciële houtsoorten zoals dennen en sparren – nooit exotische houtsoorten of hout uit regenwouden die waardevol zijn als leefgebied voor wilde dieren.

Al onze laminaatvloeren dragen ook het Ecolabel. Dat betekent dat zij beantwoorden aan de strengste EU-normen voor de kwaliteit van lucht binnenshuis, de kwaliteit en herkomst van grondstoffen, en de veiligheid en gezondheid van onze werknemers.

Zachte en warme vinylvloeren

Milieuvriendelijk vinyl

De vinylvloeren van Quick-Step zijn niet alleen een plezier om op te stappen, ze hebben ook een zwak voor de natuur. Daarom gebruiken wij al ons interne afval opnieuw en maken zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare energieën.

En omdat elke vloer volledig vrij van orthoftalaten is, kun je ervan op aan dat je een uitstekende keuze gemaakt hebt.

Houten vloeren die ambachtelijk gemaakt zijn

Duurzaam hout

Voor elke houten vloer die we produceren, streven we ernaar om het maximum uit elke boom te halen. Ons doel is het authentieke gevoel van pure eik te creëren en tegelijk de lat bijzonder hoog te leggen wat de herkomst van grondstoffen en het houthakken betreft. Door onze vloeren overigens zo slijtbestendig mogelijk te maken, trachten we de levensduur ervan ook te maximaliseren.

Mooie vloeren, gedegen reputatie

Om je de maximale waarde te kunnen bieden, beantwoorden de Quick-Step vloeren aan de strengste kwaliteits- en duurzaamheidslabels.

EU Ecolabel

EU Ecolabel

Het EU Ecolabel is een milieukeurmerk dat wordt toegekend aan producten en diensten die doorheen hun hele levenscyclus beantwoorden aan hoge ecologische normen: van de ontginning van de grondstoffen tot productie, distributie, gebruik in je woning en afvoer aan het einde van hun levensduur.

PEFC

PEFC

Een internationaal erkend label dat garandeert dat het hout dat wij gebruiken voor onze vloeren afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

M1

M1

De laagst mogelijke uitstootklasse toont aan dat onze vloeren geen toxische stoffen afgeven en er dus geen extra verluchting nodig is. Dit betekent ook dat onze producten geurloos zijn.

A+

A+

De hoogste erkenning voor de kwaliteit van lucht binnenshuis.

LEED

LEED

Wereldwijd gebruikt bouwclassificatieprogramma voor lage-emissieproducten.