Hoe plaats je een houten vloer in een ruimte met schuine muren

Voor deze klus heb je een zwaaihaak, een pen, een hamer, een vouwmeter en een decoupeerzaag nodig.

Schuine muren vormen vaak een hele uitdaging bij de plaatsing van een parketvloer. Deze eenvoudige tips maken de klus een pak gemakkelijker.

  1. Met gebruik van een zwaaihaak kan je je vloer gemakkelijk tegen een schuine muur plaatsen. Meet er de hoek van de muur mee in functie van hoe je de planken wilt plaatsen. Zodra je dit hebt gedaan, maak je de schroef vast om de juiste hoek vast te zetten.
  2. Pro-tip: gebruik de eerste plank die je zaagde als model voor de andere planken.
  3. Let erop dat de planken die aansluiten op de schuine muur, niet allemaal even lang zijn. Zo krijg je een mooier verband. Anders lijken het precies stappen op de vloer. Houd een verschil van minstens 30 cm aan voor een aantrekkelijker patroon.
  4. Gebruik de zwaaihaak om een lijn te trekken op de planken. Zaag dan het stuk af op deze lijn. Vergeet bij het leggen van de planken niet om spacers tegen de muur te plaatsen. Plaats ze precies waar twee planken vastklikken. Zo blijven ze stevig op hun plaats terwijl je verder werkt.

Bekijk de video


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Voordat je begint
  • Hoe bereid je jouw ondervloer voor
  • Welke ondervloer kies ik het beste voor mijn houten vloer?
  • Hoe kan ik een parketvloer zagen?
  • Welk gereedschap heb ik nodig voor de plaatsing van een houten vloer

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.

Beste bezoeker,
Ook in deze Corona-tijden blijf je welkom bij onze dealers. Samen respecteren we uiteraard alle regels en zetten we maximaal in op veiligheid.
Of je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis. Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.
#houhetveilig #samensterk