Wat is het verschil tussen een product van klasse 32 en 33?

Klasse 31, 32, 33, enz., verwijst naar een algemeen classificatiesysteem voor tapijt-, vinyl-, laminaat-, parketvloeren, keramische tegels, enz. Het classificatiesysteem beschrijft losjes in welke soort kamer iedere vloer gebruikt kan worden. Klasse 32 betekent bijv. dat de vloeren in deze klasse gebruikt kunnen worden voor matig commercieel gebruik, terwijl klasse 33 intensief commercieel gebruik inhoudt. 

De norm specificeert dat het vloerproduct minstens 10 jaar zonder problemen kan dienen als het wordt gebruikt in een geschikt kamertype en mits de vloer geplaatst is conform de instructies en op de voorgeschreven manier wordt gebruikt en onderhouden. De norm die van toepassing is op laminaatvloeren is EN 13329. Op vinylvloeren zijn verschillende normen van toepassing, al naargelang een gelijmde of klikplaatsingsmethode wordt gebruikt:
  • EN 649 geldt voor gelijmde vloeren. 
  • EN 16511 geldt voor meerlaagse modulaire zwevende vloeren met een kliksysteem.

Ook interessant:


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Wat zijn Quick-Step vinyl vloeren?
  • Mag ik vinylvloeren overal plaatsen?
  • Mag ik Quick-Step-vinyl gebruiken in combinatie met vloerverwarming of -koeling?

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.

Beste bezoeker,
Ook in deze Corona-tijden blijf je welkom bij onze dealers. Samen respecteren we uiteraard alle regels en zetten we maximaal in op veiligheid.
Of je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis. Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.
#houhetveilig #samensterk