Wat zijn LVT-vloeren?

Er worden veel verschillende termen gebruikt als het gaat om vinylvloerbekledingen, maar eigenlijk betekenen ze veelal hetzelfde. LVT staat voor 'luxevinyltegels' en LVT-vloeren worden ook soms 'vinylvloeren' of 'pvc-vloeren' genoemd. Vinylvellen en linoleum zijn meestal verkrijgbaar op rol en worden vastgelijmd. LVT-vloeren zijn daarentegen verkrijgbaar in makkelijk te hanteren planken of tegels die 'zwevend' geplaatst kunnen worden (zonder lijm) of vastgelijmd kunnen worden.

Eén ding is zeker: vinyl heeft niets meer te maken met de ouderwetse plastic ogende vloer die je je herinnert uit je grootmoeders huis. Dankzij de nieuwste vloerinnovaties vormt vinyl een hoogwaardig en praktisch alternatief voor laminaat en zelfs voor hardhouten vloeren.

Wat zijn LVT-vloeren?

De voordelen van LVT-vloeren

Met honderden beschikbare stijlen, kleuren en dessins bestaat er een LVT-vloer voor elke smaak en elk project. Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen:


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Wat is het verschil tussen flexibele en rigide vinylvloeren?
  • Mag ik vinylvloeren overal plaatsen?
  • Mag ik Quick-Step-vinyl gebruiken in combinatie met vloerverwarming of -koeling?

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.

Beste bezoeker,
Ook in deze Corona-tijden blijf je welkom bij onze dealers. Samen respecteren we uiteraard alle regels en zetten we maximaal in op veiligheid.
Of je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis. Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.
#houhetveilig #samensterk