Hoe plaats je plinten bij een vinylvloer

Een vloer is maar zo mooi als zijn afwerking. Besteed dus voldoende aandacht aan je plinten. Begin met het opmeten van de hoeken in je kamer. Dat lukt het best met een zwaaihaak en een meetlint. Zo kan je achteraf de plintjes perfect op elkaar lijmen. Meet altijd de hoeken van de kamer op, want het oog kan bedriegen.

Zet de opgemeten hoek over op je cirkelzaag en zaag de plinten volgens de juiste afmetingen.

Pro-tip: lijm de plinten op voorhand aan elkaar, nog voor je ze tegen de muur plakt. Zo komen ze perfect even hoog uit. Ga voor sneldrogende lijm, aangezien je de plinten met de handen tegen elkaar moet houden. Leg iets onder je lijmwerk zodat je de vloer niet beschadigt.

Breng met je lijmpistool de lijm aan op je plinten. Druk de twee voorgelijmde plinten tegen de muur en duw goed aan. Niet vergeten dat je lijm snel opdroogt, dus niet te lang treuzelen. Nadat je de hoeken gedaan hebt, kan je ook de andere plintjes vastlijmen.

Geen plaats voor plinten? Vul de voegen op met een elastische kit zoals de Quick-Step Livyn kit. Ligt je vloer in een vochtige ruimte gebruik dan ook transparante silicone.

Ziezo, een mooi afgewerkte kamer.

Bekijk de video

Ook interessant:

 

Let op: de informatie op deze pagina geldt uitsluitend voor flexibele vinyl vloeren van Quick-Step. Voor meer informatie over de plaatsing van Rigid Vinyl raadpleegt u de plaatsingsinstructies voor Vinyl.


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.

Beste bezoeker,
Ook in deze Corona-tijden blijf je welkom bij onze dealers. Samen respecteren we uiteraard alle regels en zetten we maximaal in op veiligheid.
Of je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis. Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.
#houhetveilig #samensterk