Hoe plaats ik laminaat rond ronde vormen?

Laminaat

Hoe plaats ik laminaat rond ronde vormen?

Om je laminaatvloer rond gebogen objecten te plaatsen, heb je een groot vel papier, een mes, een potlood en een decoupeerzaag nodig.

  1. Neem je vel papier. Hiermee ga je de vorm van je object op de plank uitsnijden. Zorg dat het groot genoeg is voor je object. Teken de ruwe vorm van het object op het papier en snijd dit uit. Plak het papier vast aan de vloer zodat het niet kan verschuiven.

  2. Markeer de afstand tot de laatste geplaatste rij planken op het papier.

  3. Neem een stuk overtollige vloerplank. Plaats het tegen je object en teken een lijn op de tegenovergestelde zijde van je stuk vloer. Verplaats het stuk langs je object en teken opnieuw lijnen. Deze lijnen zullen ons later helpen om de vorm op de planken te tekenen.

  4. Je patroon is nu klaar, dus kunnen we enkele planken samenklikken. Zorg ervoor dat je een stuk voer hebt dat breed genoeg is om rond het object te passen. Voeg enkele planken toe voor meer stabiliteit.

  5. Plak je patroon vast op de planken die je hebt samengeklikt. Nu teken je lijnen op de laminaatplanken met behulp van hetzelfde stuk overtollige vloerplank waarmee je het patroon hebt gemaakt. Plaats het tegen de lijnen die je hebt getekend en teken aan de tegenovergestelde zijde enkele nieuwe lijnen op de vloerplanken.

  6. Je bent bijna klaar. Heb je alle lijnen op de laminaatvloerplanken getekend? Dan kun je het papier weggooien. Klik de planken weer los, plaats ze op de bank en zaag langs de lijnen die je hebt getekend.

  7. Nu rest alleen nog de afwerking. Klik je uitgesneden planken samen rond je gebogen object.

Tip: je hebt je planken samengeklikt rond een toilet of een andere plaats die nat wordt? Gebruik dan wat PE-schuim en hydrokit om vocht op afstand te houden.


Ook interessant:


BEKIJK DE VIDEO


Verwante onderwerpen

Algemeen

De meestgestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Parket

Een uitgebreide rubriek met veelgestelde vragen over houten Quick-Step-vloerbekleding.

Vinyl

Vragen over Quick-Step-vinylvloeren? Neem dan een kijkje bij deze veelgestelde vragen.

Accessoires

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top