Hoe plaats ik laminaat in een kamer met een schuine muren?

Laminaat plaatsen in een kamer met stompe of scherpe hoeken lijkt misschien onmogelijk. Niets is minder waar! In enkele eenvoudige stappen tonen we jou hoe je dat doet. Weldra leg je een naadloze laminaatvloer. Voor deze klus heb je een zwaaihaak, een potlood, een hamer, een lintmeter en een decoupeerzaag nodig.


 1. Klik eerst drie rijen planken samen en plaatst ze op het laatste punt dat je kunt bereiken met volledige planken. Je meet dat beter op voorhand. Als je niet weet hoe je dat doet, bekijk dan onze video “Aan de slag met laminaatvloeren”.
 2. Neem je zwaaihaak en meet de hoek van je schuine muur. Zet de vleugelmoer vast en teken de hoek op je vloerplanken.  
  Tip: kopieer de hoek op een stuk overtollig hout. Zo hoef je niet om de vijf seconden naar je zwaaihaak te grijpen.
 3. Zaag de hoek uit met je decoupeerzaag.
  Tip: gebruik verschillende lengten voor de planken met scherpe of stompe zijden. Je verkrijgt zo een mooi gekruiste vloer met een mooier effect.
 4. Nadat je de eerste drie rijen hebt geplaatst, kun je beginnen aan de laatste plank die tegen de schuine muur komt. Die moet je smaller snijden en de schuine muur uitzagen.
  Tip: plaats een nieuwe plank op de laatste volledige plank van de vloer. Met een stuk overtollig laminaat kopieer je de zaaglijn op de nieuwe plank.
 5. Snijd nu de hoek op de plank uit. We raden je aan om de diepte eerst te tekenen en dan pas de hoek. Op die manier verkrijg je een perfecte zaaglijn.
 6. Nadat alles is gezaagd, ben je nu klaar om de plank te plaatsen. Klik de plank vast en zet deze goed vast met een hamer en trekijzer.

Ontdek meer:

BEKIJK DE VIDEO


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

 • Hoe plaats ik laminaat rond ronde vormen?
 • Welk gereedschap heb ik nodig voor de plaatsing van een laminaatvloer?
 • Hoe plaats ik laminaat in een kamer met een gebogen muur?

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.