Go to content Go to search
Extreme Makeover team voor de bus in Vlaanderen

Quick-Step is trotse partner van Extreme Makeover Vlaanderen

Duurzame Quick-Step vloeren vervolledigen
een nieuwe thuis

Voor het eerst komt het populaire verbouwprogramma Extreme Makeover Home Edition naar Vlaanderen. Wie dit najaar op zaterdagavond zapt naar Play 4 kan er uitgebreid kennismaken met onze Quick-Stepvloeren.

Welkom thuis

Tijdens Extreme Makeover Vlaanderen helpt James Cooke samen met familie, vrienden, buren en het team van experten families uit de nood die het moeilijk hebben. Ze toveren hun huis om tot de ideale droomwoning die ze verdienen.

Als trotse partner voorziet Quick-Step voor iedere makeover verschillende laminaat-, vinyl- of parketvloeren die passen bij de smaak en levensstijl van ieder gezin.
Zo wordt hun huis opnieuw een thuis!

Zelf ook genieten van een unieke vloer die past bij jouw levensstijl?


Ontdek alle Quick-Step vloeren 

Move de bus!

De bus reist tijdens deze eerste editie doorheen heel Vlaanderen om verschillende families te verrassen met een totale verbouwing. Benieuwd naar welke Quick-Step-vloeren de basis voor elke verbouwing vormden? Lees dan zeker verder!

Sofie en Steven uit Zelem

Sofie en Steven vormen al zes jaar een groot en gelukkig samengesteld gezin met vijf kinderen tussen zeven en dertien jaar. Steven wordt door zijn moedige job als militair vaak onverwachts opgeroepen en heeft zo nog geen tijd in hun te renoveren woning kunnen investeren. Extreme Makeover Vlaanderen bracht hierin verandering voor hen!

De splinternieuwe badkamer werd een echte eyecatcher dankzij onze ‘Zachte salie’ vinylvloer uit de Illume-collectie. De vloer vormt een luxueus geheel met hun warme, donkere meubelen.

Zacht weidegroen Illume Click Plus vinylvloer in de badkamer
#Loading#
Royale lichte eik geolied parket in de keuken
#Loading#
Royale lichte eik geolied parket in de kinderkamer
#Loading#
Royale lichte eik geolied parket in de hal
#Loading#

Stijlvol
hout

In de andere ruimtes spreekt de benaming van onze parketvloer voor zich, de ‘royale licht eik geolied’ straalt pure klasse uit. Zowel de eetkamer, keuken als kinderkamers krijgen met deze vloer een authentieke look en feel.

Anouchka uit Moerbeke-Waas

In Moerbeke-Waas komen we terecht bij Anouchka. Ze staat haar mannetje tussen maar liefst zeven zonen. Het is een hecht nest dat overloopt van liefde en waarin iedereen voor elkaar klaarstaat. Dat is nodig aangezien ze al heel wat financiële en medische tegenslagen te verduren kregen. Een grotere woning waar elk zijn eigen plekje heeft, is daarom een must.

Onze ‘Pure eik extra mat’ uit de Palazzo parketcollectie is veelzijdig, makkelijk in onderhoud en past bij elk interieur. Deze duurzame parketvloer werd daarom gebruikt voor de volledige benedenverdieping.

Pure eik parket in de keuken
#Loading#
Pure eik parket in de woonkamer
#Loading#
Pure eik parket in de living
#Loading#
Witte marmer vinyl in de badkamer
#Loading#
Azuurblauwe vinylvloer in de badkamer
#Loading#

Klassiek en trendy

De slaapkamer van Anouchka werd voorzien van de 'Wit Carrara marmer' vinyltegels. Dit is een trendy vloer die veel meer dan enkele spatten kan verdragen en dus uitstekend was om ook door te trekken naar haar eigen badkamer.

Hetzelfde geldt voor de 'Zacht azuurblauwe vinylvloer' uit de Illume-collectie die de klassieke badkamer van de jongens opfleurt.

Evi en Dominiek uit Boortmeerbeek

Het gezin van Evi en Dominiek uit Boortmeerbeek kent heel wat uitdagingen door de zorgen voor hun elfjarig zoontje Lenn. De impact op hun eigen leven en dat van dochter Lina is niet te onderschatten. Het hele gezin verdient daarom absoluut een thuis waar ze allemaal samen tot rust kunnen komen.

Om dit mogelijk te maken, werden twee Quick-Step laminaatvloeren voorzien die elke ruimte een eigen karakter geven.

Beige eik laminaat in de woonkamer
#Loading#
Bruine eik laminaat in de slaapkamer
#Loading#

Blauw, hout
en vrolijke accenten

Op de benedenverdieping komt de ‘Bosland beige eik’ uit de Majestic laminaatcollectie mooi uit met de kleine kleurrijke accenten in het interieur, een vrolijk geheel. En niet onbelangrijk, het is een vloer die makkelijk is in onderhoud en volledig kras - en slijtbestendig, ideaal voor de rolstoel van Lenn. 

Alle drie de slaapkamers werden superknus door de donkere en robuuste ‘Geborstelde bruine eik’ laminaat, een verrassende combinatie met het diepblauwe plafond.

Beige eik laminaat in de eetkamer
#Loading#
Beige eik laminaat in de keuken
#Loading#
Bruine eik laminaat in de slaapkamer
#Loading#

Steffi uit Halen

In aflevering vijf neemt de bus ons mee naar dierenvriend Steffi in Halen. Steffi doet er alles aan om haar trouwe viervoeters alles te geven wat ze kan. Een nobele bezigheid die veel tijd, energie en geld vraagt. Omdat Steffi alles steekt in haar beestjes, schiet het Extreme Makeover Vlaanderen-team te hulp om ook Steffi zelf een warm nest te geven.

De basis voor haar nieuwe interieur is onze 'Ruwe Eik' uit de Classic laminaatcollectie. Deze mooie klassieke laminaat past overal dankzij zijn veelzijdige karakteristieken. Hij is makkelijk in onderhoud voor de keuken en waterbestendig voor de badkamer. Bovendien heeft de vloer een authentieke look die de leefruimte aangenaam en natuurlijk laat aanvoelen.

Klassieke ruwe eik laminaat in de keuken
#Loading#
Klassieke ruwe eik laminaat in de hal
#Loading#
Klassieke ruwe eik laminaat in de badkamer
#Loading#
Klassieke ruwe eik laminaat in de slaapkamer
#Loading#

Koen en Gwenny uit De Panne

Koen en Gwenny trokken twee jaar geleden in hun eigen huis in De Panne met kindjes Ilano en Amilou. Op dat moment kreeg zoontje Ilano ook de diagnose van een ernstige huidziekte, wat veel extra zorgen met zich meebrengt.

Dankzij het hele team van Extreme Makeover en alle toegewijde vrijwilligers krijgt het gezin een veilige thuis waar zowel Ilano als zijn kleine zus zich volledig kunnen uitleven.

De gezellige eetkamer komt helemaal tot haar recht met onze 'Geborstelde warme naturelle eik'. Deze laminaatvloer met zijn levendige textuur geeft de eetkamer een prachtige uitstraling.

De subtiele 'Koraalrots' vinyltegels uit de Alpha Vinyl collectie zorgen in de splinternieuwe badkamer voor een bijzondere dynamiek. Een volledig waterbestendige vloer die supermakkelijk is in onderhoud.

Capture laminaat naturelle eik in de eetkamer
#Loading#
Alpha Vinyl medium tiles in de badkamer
#Loading#
Illume Click Plus vinyl in de speelkamer
#Loading#
Illume Click plus Vinyl in de speelkamer
#Loading#

Speelparadijs
met vinyl

Om Ilano helemaal zichzelf te laten zijn thuis, kregen hij en zijn zus elk een speelkamer die volledig tot de verbeelding spreekt. Prachtige muurtekeningen, veel speelruimte en een rijkelijke lichtinval zorgen voor een echt speelparadijs.

De levendige ‘Kiezelbeton’ gecombineerd met de grijze 'Gewolkt beton' van de Illume-collectie past hier perfect bij. Niet alleen door zijn frisse look maar ook door zijn water-, vlek- en krasbestendigheid.

Classic laminaat in de woonkamer
#Loading#

Jeremy en Sofie uit Leefdaal

De derde halte van de Extreme Makeover Bus is in Leefdaal bij de familie Dick. Ze wonen in een recent gerenoveerde woning maar jammer genoeg voldoet deze niet meer aan hun noden. Papa Jeremy raakte twee jaar geleden verlamd tijdens een fietsvakantie. Hierdoor waren er heel wat aanpassingen nodig om het dagelijks leven in huis eenvoudiger te maken.

Het Extreme Makeover Vlaanderen-team verbouwde hun huis tot de ideale droomwoning waar ze zich alle drie opnieuw thuis kunnen voelen en alles een stuk praktischer is voor Jeremy.

Beneden in de leefruimte vervolledigde onze ‘Zanderige eik’ uit de Classic laminaat collectie alvast de groene oase aan rust. Deze aangename vloer vult ook de groene touch in de slaapkamer perfect aan.

Strak
en warm

Voor de rest van het huis gebruikten ze onder meer in de strakke slaapkamer van dochter Amber en op zolder een witte laminaatvloer van de Capture collectie, ‘Witgeverfde eik’.

In de badkamer gaf de laminaatvloer ‘Zandsteen’ van de Muse collectie dan weer een zacht gevoel dankzij de lichte pastelkleur.

Witte laminaat in de kinderslaapkamer
#Loading#
Muse Laminaat in de badkamer
#Loading#
Muse Laminaat in de badkamer
#Loading#

Sarah en Dieter uit Putte

Sarah en Dieter hebben een groot hart voor kinderen. Daarom bieden ze als hecht gezin zowel aan hun eigen kinderen als aan enkele pleegkinderen een warme thuis.

Na enkele extra zorgen voor de kinderen en gebreken zoals vocht in hun woning, is de familie toe aan een aangename plek waarin ze zorgeloos kunnen thuiskomen.

Voor de verbouwing gebruikte het team twee types vloeren. Een authentieke parket en een sprekende vinyl betonvloer.

Illume Click Vinyl in de keuken en eetkamer
#Loading#
Palazzo Parket in de kinderkamer
#Loading#
Palazzo Parket in de kinderkamer
#Loading#
Illume Click Vinyl in de keuken en eetkamer
#Loading#
Illume Click Vinyl in de keuken en eetkamer
#Loading#

Natuurlijk hout
en warme vinyl

in een wit interieur

Het interieur kreeg een frisse, moderne look met wit als basiskleur. Dit geeft een mooi contrast met de authentieke eiken Palazzo parketvloer 'Limoen eik extra mat', die ze installeerden in de gang en slaapkamers.

In de keuken, leefruimte en het toilet kozen ze voor de vinylvloer 'Kiezelbeton' uit de Illume-collectie. De vinylvloer oogt als betonnen tegels maar dan wel met een zacht en warm gevoel aan de voeten. Deze past perfect bij de pastelkleuren in de keuken en eetkamer. 

Inge en Noah uit Ieper

De eerste familie waarbij de bus halt houdt is bij familie Van der Weijde uit Ieper. Het Extreme Makeover Vlaanderen-team maakt van het onafgewerkte huis van Noah & Inge een nieuwe thuis. Dat verdienen ze beide na de moeilijke periode na de zelfdoding van papa Thijs.

Om voor hen een woning met alle comfort en een uniek interieur te verwezenlijken, gebruikte het team verschillende types vloeren.

#Loading#

Betonvloeren
in de veranda en keuken

De veranda kreeg een heel hip karakter dankzij de 'Botanisch beton' laminaatvloer uit de Muse collectie. Een waterbestendige laminaatvloer met een speelse, florale toets.

Deze moderne look werd ook doorgetrokken naar de keuken. Hier gebruikten ze de 'Kiezelbeton' vinylvloer uit de Illume-collectie die perfect geschikt is voor keukens: water- en krasbestendig maar toch lekker warm en zacht.

 

#Loading#

Houtlook in de andere ruimtes

Voor de andere ruimtes was houtlook de way to go. In de badkamer ging het team voor een frisse witte Capture laminaat ‘Witgeverfde eik’, en in de overige ruimtes kozen ze voor Alpha Vinyl Blos 'Peperkoek eik' met een natuurgetrouwe houtdessin.

Alpha Vinyl Peperkoek eik met houtlook in de slaapkamer van Noah
#Loading#
Laminaat Capture witgeverfde eik in de badkamer
#Loading#
Alpha Vinyl Peperkoek eik met houtlook in de slaapkamer van Inge
#Loading#
Close up Alpha Vinyl Peperkoek eik met houtlook
#Loading#

Gerelateerde stories

Lightful living room with Quick-Step parquet floor

Even binnenkijken bij Zdeněk Štybar

Kom binnen in het huis van Zdeněk Štybar en omarm het organisch modernisme met Cascada-vloeren van Quick-Step. Ervaar in elke kamer de op de natuur geïnspireerde elegantie.

#parket #referenties #woonkamer #keuken