Go to content Go to search

BATIBOUW-PROMOTIE

Geniet van 10% korting op een ruim gamma aan vloeren.
Quick-step parket in de woonkamer

PARKET- VS. LAMINAATVLOEREN

Een zij-aan-zij vergelijking

We helpen je om de voordelen van laminaat en hout te vergelijken

Het kan moeilijk zijn om te bepalen of laminaat of parket het beste bij je project past, want beide zijn hoogkwalitatieve en aantrekkelijke opties. Kortom: als je authenticiteit boven alles stelt, gaat er niets boven parket. Voor je gemak en een budgetvriendelijk alternatief is laminaat de beste keuze.

Eigenschappen

Laminaat

Hout

Samenstelling

HDF met gedrukte dessinlaag

Drielagig samengesteld hout met beschermlaag

Uitstraling

Natuurgetrouwe dessins en structuren

Authentieke schoonheid

Geluiddicht

Met de juiste ondervloer

Met de juiste ondervloer, ook meer natuurlijke geluidsabsorptie       

Vloerverwarming

Compatibele, efficiënte warmtegeleiding

Compatibele, efficiënte warmtegeleiding

Waterbestendigheid

Waterbestendige vloeren kunnen gebruikt worden in
keukens en badkamers

Niet geschikt voor vochtige ruimtes

Krasbestendigheid

Uitzonderlijk kras- en vlekbestendig

Kras- en vlekbestendig

Plaatsing

Snelle en eenvoudige plaatsing

Snelle en eenvoudige plaatsing

Onderhoud

Eenvoudige standaardreiniging

Geoliede parketvloeren hebben wat extra zorg nodig

Budget en garantie

Voordelige prijs, tot 25 jaar garantie

Hoger prijskaartje, levenslange garantieProbeer de FloorExplorer

Duurzaam: laminaat en parket


Kwaliteitshout, wat je ook kiest

Op zoek naar een warme, sterke en hoogkwalitatieve vloer waar je op kunt vertrouwen? Zowel laminaat- als parketvloeren zijn solide keuzes.

Laminaat en parket zijn allebei vloertypes met een houten kern. Voor laminaat is dat HDF – een plaat van onder hoge druk samengeperste, fijne, teruggewonnen houtvezels die afgewerkt wordt met een gedrukte dessinlaag.

Quick-Step parketvloeren daarentegen zijn gemaakt van een eiken toplaag en samengesteld hout met een beschermende afwerking.


Moeiteloze elegantie in elk detail

Heb je altijd al gedroomd van de warmte van een echte houten vloer? Dan zal een parketvloer het beste bij je passen. Parketvloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en houtsoorten - een natuurlijke variatie die alleen mogelijk is met houten vloeren. Zo zul je er zeker een vinden om je interieur een finishing touch te geven!

Hou je van de parketlook, maar ben je op zoek naar een meer voordelige keuze? Geen zorgen: Quick-Step laminaat is uiterst realistisch en natuurgetrouw, dankzij subtiele oppervlaktestructuren en geraffineerde houtbloemen. Bekijk bijvoorbeeld maar eens onze Capture-collectie: bijna niet van echt hout te onderscheiden!

Quick-Step's duurzame parketvloer in detail
#Loading#

Dagelijks gemak en de warmte van laminaat en parket


Zorgeloos comfort, wat je ook kiest

Als het op warmte en comfort aankomt, zijn laminaat en parket ongeëvenaard – hoewel ze beide verschillende sterke punten hebben.

Loop je graag blootsvoets door het huis, maar heb je een hekel aan koude voeten? Zowel laminaat als parket zijn compatibel met vloerverwarming – hoewel laminaat iets efficiënter is.

Woon je in een appartement of hou je gewoon niet van te veel weergalmende geluiden van je vloer? Zowel laminaat als parket zijn uitermate geluidsabsorberend. De juiste schuimondervloer is essentieel voor laminaat. Ook parket heeft baat bij een ondervloer, maar is van nature beter in het dempen van geluiden.


Wat met water?

Wil je je vloer in een vochtige ruimte plaatsen, zoals een keuken? Dan is laminaat de beste oplossing – dankzij de waterdichte groeven kan het water er niet doorheen sijpelen. Hoewel parket er prachtig uitziet, gaat het niet goed samen met (veel) water.


Bang voor krassen? Geen zorgen!

Laminaat is van nature beter bestand tegen stoten en krassen dan parket. Heb je je zinnen gezet op een authentieke parketvloer? Wanhoop niet: een speciale behandeling maakt onze houten vloeren robuuster dan de meeste andere. Dankzij de vocht- en vuilafstotende laag hoef je je ook geen zorgen te maken over de robuustheid van ons parket.

Quick-Step's klassieke laminaat in de hal
#Loading#

Je laminaat of parket
geplaatst in één enkele klik


Beide vloertypes zijn uiterst eenvoudig te plaatsen, je klikt ze gewoon in elkaar! Voor laminaat is een zwevende plaatsing met een ondervloer de beste keuze. Voor parketvloeren is de keuze aan jou: zwevend of gelijmd.

Het beste gedeelte? Als de ondergrond vlak is, kunnen zowel laminaat als parket bovenop een bestaande vloer gelegd worden, zodat je deze niet hoeft te verwijderen. Dat bespaart je veel gedoe! Omdat het zo eenvoudig is – gewoon in elkaar klikken – kun je laminaat- en parketvloeren gewoon zelf plaatsen.

Als je dit werk liever aan een professional toevertrouwt, helpen we je graag om de dichtstbijzijnde gecertificeerde Quick-Step expert te vinden.

Schone vloer, schone woning


Laminaatvloeren zijn eenvoudig te reinigen: het enige wat je nodig hebt is een stofzuiger, een vochtige dweil en de juiste reinigingsmiddelen! Een parketvloer heeft daarentegen wat tedere en liefdevolle zorg nodig om zijn schoonheid te bewaren.

Gevernist parket heeft genoeg aan een standaardreiniging dankzij de combinatie van de ‘Wood for Life’-technologie en de vernislagen.

Geolied parket heeft wat extra zorg nodig: het moet ook regelmatig behandeld worden met de reinigingsmiddelen en onderhoudsolie van de fabrikant.

Eenvoudig te reinigen laminaatvloer

Betaalbaar laminaat,
authentiek hout

Parket is onovertroffen wat betreft authenticiteit, maar heeft een ho(o)g(er) prijskaartje. Hou je van de look, maar ga je liever voor een meer voordelige keuze? Dan is laminaat de juiste keuze!

Wat je ook kiest, je hoeft je geen zorgen te maken. Zowel Quick-Step laminaat als parket heeft een extreem lange garantieperiode: tot 25 jaar voor laminaat en levenslang voor parket.

Quick-Step laminaat in een thuiskantoor
#Loading#
Quick-Step parket in een thuiskantoor
#Loading#

Wat te kiezen:
laminaat of parket?

Weet je nog steeds niet zeker welk vloertype het meest geschikt is voor je project? Probeer onze FloorExplorer. Nadat je vier eenvoudige vragen beantwoord hebt, zal onze tool je helpen bij het vinden van je ideale vloer en je ideale vloertypes binnen ons assortiment selecteren.


Probeer de FloorExplorer

Gerelateerde stories

Retro: de nieuwe trend in woningrenovatie

Je huis aan het renoveren? Retro is dé trend van het moment! Met een paar tips en een beetje hulp van Alpha Vinyl bekom je in een handomdraai precies de afwerking en vloer die je voor ogen had.

#vinyl #inspiratie