Hoe leg je een vinyl vloer rond ronde vormen

Staat er een toilet, pilaar of andere ronde vorm in de kamer? Ook daar is een oplossing voor.

Begin met je ondervloer. Meet de ronde vorm uit en snij de ene helft uit in een stuk ondervloer en de andere helft in een tweede stuk. Schuif die twee stukken rond de vorm tegen elkaar en tape ze vast. Zorg vooral dat de ondervloer niet overlapt.

Tijd voor de vloer. Eerst maken we een patroon. Teken op een groot stuk papier de vorm van het rond object over. Zorg dat het papier ongeveer rond de zuil past en gebruik tape om alles op zijn plaats te houden. Duid op het papier ook de afstand van de ronde vorm aan tot de laatste geplaatste rij planken. Maak een insnede in het papier daar waar de reeds geïnstalleerde vloer eindigt.

Pro-tip: ga met een stuk plank de vorm van de zuil af en teken telkens een lijntje over op het papier. Ga zo de volledige ronde vorm af en zorg dat je de curve goed mee hebt. Later gaan we deze lijnen gebruiken om de vorm op de planken over te tekenen.

Klik enkele planken aan elkaar, breed genoeg zodat de hele zuil erin past plus enkele extra planken voor de stabiliteit. Neem nu het stuk papier en plak het op de juiste positie vast op de planken. Leg het plankje dat je gebruikte om rond de zuil te gaan opnieuw tegen de lijnen op het papier en trek een potloodstreep aan de andere kant. Ga alle lijnen af die je op het papier tekende. Zo krijg je stilaan de vorm van de zuil op het vinyl getekend. Helemaal rond? Dan mag het papier weg.

Snij de vorm voorzichtig uit volgens de lijn die je getekend hebt en pas op voor je vingers. Klik de planken vast rond de ronde vorm. Afwerken kan met elastische silicone, zodat er zeker geen vocht doorsijpelt. Voila, een vloer rond de vorm. De potloodstrepen was je makkelijk weg met een vochtig doekje.

Bekijk de video

Ook interessant:

 

Let op: de informatie op deze pagina geldt uitsluitend voor flexibele vinyl vloeren van Quick-Step. Voor meer informatie over de plaatsing van Rigid Vinyl raadpleegt u de plaatsingsinstructies voor Vinyl.


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Hoe snij je een vinyl vloer
  • Vinyl installeren bij een ronde muur
  • Hoe plaats je vinyl in een kamer met schuine wanden
  • Welke tools heb je nodig

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.

Beste bezoeker,
Ook in deze Corona-tijden blijf je welkom bij onze dealers. Samen respecteren we uiteraard alle regels en zetten we maximaal in op veiligheid.
Of je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis. Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.
#houhetveilig #samensterk