Go to content Go to search

Hoe plaats je vinyl op een trap

Met de juiste profielen kun je je trap probleemloos bekleden met Quick-Step-vinyl.

 

De juiste oplossing

Er zijn verschillende manieren om vinyl op een trap te leggen:

 • Quick-Step-trapcovers voor Alpha Vinyl Bloom & Blos. De trapcovers zijn ontworpen voor dichte trappen met verhogers, met een maximale breedte van 1474 mm (middelgrote planken) of 1231 mm (smalle planken).
 • Het Quick-Step Incizo-profiel en het aluminium basisprofiel

De enige voorwaarde is dat de treden van je trap recht en niet afgerond zijn. Voor een goede hechting van de lijm moet de ondervloer poreus zijn.

 

Vinyltrapcovers leggen op je trap

 

Volg deze stappen voor het plaatsen van de trapcovers en geef je trap de luxueuze uitstraling van een prachtige Alpha Vinyl-vloer.

 1. Herstel eerst alle beschadigingen en check of het oppervlak van je trap volledig schoon en perfect vlak is.
 2. Meet de exacte hoogte en breedte van elke verhoger (verticale zijde) en van elke trede (horizontale zijde).
 3. Om een vloerplank op maat te zagen, meet je vanaf de groef aan de lange zijde. Zaag ook alle andere klikprofielen af.
 4. Klik de trapcover en de vinylplank aan elkaar. Zaag de volledige vinyltrapcover op maat. Als de bolle neus meer dan 30 mm uitsteekt boven de verhoger, kun je een extra plank inklikken. Tape deze twee delen aan elkaar op de achterkant.
 5. Lijmen – verticale zijde: Maak altijd eerst een droge proefopstelling voordat je start met lijmen. Begin bovenaan en lijm eerst de verticale voorkanten. Gebruik de aanbevolen lijm en breng deze aan in een golvende beweging zodat er overal voldoende kleefstof zit.
 6. Bevestig de vloerplank aan de overeenkomstige verticale zijde van elke trede, met de groef naar beneden gericht.
 7. Lijmen – horizontale zijden: Maak altijd eerst een droge proefopstelling voordat je start met lijmen. Lijm eerst de bovenste trapcover vast. Als de vloer op het hoogste niveau zweeft, gebruik dan een Incizo-profiel tussen de bovenste vastgelijmde trapcover en de zwevende vloer. Je moet telkens alle delen aan elkaar klikken om de trede (trapcover en vloerplank) af te dekken zodat er een volledig trapdeel wordt gevormd. Breng in een golvende beweging voldoende lijm aan op de trap.
 8. Duw de trapcover in de groef van de plank die bevestigd is op de verhoger erboven. Herhaal dit voor elke trede.
 9. Werk de voegen af met de kit in bijpassende kleur van Quick-Step (QSKIT(-)) om oneffenheden te verbergen. De kit in bijpassende kleur is verkrijgbaar in wit en diverse kleuren die matchen bij je vloer. De kit in bijpassende kleur is ook overschilderbaar.

Let op: dit is een stap voor stap handleiding voor een trap met volledige kleurafstemming. Als je gaat voor overschilderbare verhogers, moet je alleen de stappen volgen voor de trapcovers (horizontale zijde).

 

Vinylprofielen plaatsen op je trap

Hieronder vind je een van de verschillende mogelijkheden.

 1. Begin met het verwijderen van de oude vloerbekleding. Herstel eventuele beschadigingen en check of het oppervlak van je trap volledig schoon en perfect vlak is.
 2. Snij de planken op maat van de verticale zijde van elke trede. Draag handschoenen en snij weg van je lichaam. We raden aan om een concaaf snijmes te gebruiken. Lijm vervolgens de op maat gezaagde plank vast aan de verticale zijde.
 3. Neem een aluminiumprofiel en plaats het voorzichtig op de rand van de trap. Schroef dit stevig vast.
 4. Waarschijnlijk zullen je treden heel wat onregelmatigheden vertonen. Je moet ze waterpas maken met een egalisatiemiddel. Als je dit hebt gedaan, schuur je alles netjes af en zuig je het stof op. Ook de overgang tussen het aluminiumprofiel en het oppervlak van je trap moet volledig geëgaliseerd worden.
 5. Hierna kun je beginnen met het op maat snijden van het vinyl om elke trede te bekleden. Lijm vast en zorg ervoor dat alles goed aansluit tegen de verticale zijde. Druk stevig aan. Nu ziet je trap eruit als nieuw.
 6. Herhaal deze stappen voor de rest van de trap.

Wacht 24 uur voordat je op de trap loopt, zodat de lijm goed kan drogen.

Vond je dit artikel nuttig?
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.