Tips: maak je huis (en je vloer) klaar voor de lente!


Geen mooier moment in het jaar dan die dag waarop je jezelf kan verwarmen aan het eerste lentezonnetje. De lente staat traditioneel voor een frisse start en geeft ons telkens weer een flinke energieboost. Geen beter moment om ook je huis en interieur eens flink onder handen te nemen!

Fris je interieur op

De voorbije maanden hebben we vooral ons best gedaan om de koude buiten te houden en het binnen warm en gezellig te maken. De start van de lente luidt het begin in van een periode waarin we vooral weer veel licht en warmte van buiten willen binnenlaten. Met een paar eenvoudige ingrepen maak je je interieur helemaal klaar voor de mooiste maanden van het jaar!

Vervang de wollen dekens door kleurrijke plaids en geef de sofa een frisse look met nieuwe kussenovertrekken. Gun je houten vloer opnieuw wat ademruimte en berg de dikke wintertapijten op. Lichte, katoenen tafellakens doen wonderen, net als een paar frisse geurkaarsen.

Vergeet ook de muurdecoratie niet aan te passen: kies voor een paar nieuwe kaders, kunstwerken of muurprints, met fellere kleuren en uitgesproken patronen. Geen zin om te investeren in een resem nieuwe, kleurrijke accessoires? Tip: vervang gewoon her en der je lampenkappen en je huis lijkt als nieuw. Probeer buiten ook letterlijk naar binnen te brengen, in de vorm van een paar nieuwe kamerplanten of vaasjes met mooie bladeren en versgeplukte bloemen.

Start je de lente echt met volle moed? Herschik dan volledig je meubilair of vervang de zware wintergordijnen door lichtere exemplaren met een kleurrijke print! 

       Maak werk van de lenteschoonmaak

Sommigen gruwen ervan, anderen kijken er dan weer naar uit: de traditionele lenteschoonmaak. Wat er ook van zij, de start van de lente is het ideale moment om je huis weer helemaal op orde te zetten. Dus: ramen open, muziekje op en poetsen maar!

Tijdens de herfst- en wintermaanden komt er vaak ongemerkt veel vuil mee van buiten naar binnen. Regelmatig licht onderhoud van je vloer – met een droge of licht bevochtigde microvezeldoek – voorkomt dat het vuil zich ophoopt, maar enkele keren per jaar dringt een grondig onderhoud zich op. Door het verschuiven van de meubels bij het schoonmaken of herschikken van je interieur kunnen er bovendien zwarte strepen achterblijven.

Geen zorgen: zowel vinyl-, laminaat- als parketvloeren van Quick-Step zijn eenvoudig schoon te maken. Los een kleine hoeveelheid van het speciale Quick-Step onderhoudsproduct voor jouw vloer op in een emmer water, dompel een microvezeldoek in de oplossing en wring hem goed uit. Ga met de doek over de vloer en let erop dat er nergens vocht achterblijft.

Hardnekkige vlekken en strepen probeer je eerst te verwijderen met een droge doek. Lukt dat niet, drenk de doek dan in een kleine hoeveelheid van het speciale onderhoudsproduct en wrijf zachtjes. Heb je een geoliede parketvloer, dan is de lenteschoonmaak ook het ideale moment om die nog eens te behandelen met de geschikte Quick-Step onderhoudsolie. Laat de olie enkele minuten intrekken en wrijf de vloer nadien weer droog met een propere doek. Merk je tijdens het schoonmaken van je vloer dat hij hier en daar licht beschadigd is, dan kan je kleine krassen of putjes bovendien ook makkelijk wegwerken met de Quick-Step herstellingskit.Volledige make-over? Begin met de vloer!

Wie echt boordevol energie zit, kan natuurlijk gaan voor een volledig nieuwe start en werk maken van een grondige make-over van zijn interieur. In dat geval begin je best met de keuze van een nieuwe vloer, die sowieso de basis vormt van elk interieur. De volledige inrichting van je huis steunt eigenlijk op de vloer, letterlijk én figuurlijk. Maar hoe kies je nu welke vloer het beste past bij jouw interieur en persoonlijkheid?

Parket is en blijft natuurlijk het neusje van de zalm: de geur van echt hout, de voelbare nerven en de unieke textuur van de noten, … Met het meerlaags parket van Quick-Step heb je bovendien de garantie dat je houten vloer niet kromtrekt of vervormt.

Wie uitstraling echter wil combineren met het ultieme gebruiksgemak kan vandaag evengoed kiezen voor een vinyl- of laminaatvloer. De nieuwste collecties zijn immers ongeëvenaard realistisch: de look en feel van écht hout – of zelfs natuursteen – worden moeiteloos gecombineerd met de praktische voordelen van water- en krasbestendig vinyl en laminaat.

Nog iets om over na te denken: het formaat van de planken. Korte planken doen wonderen in een kleine kamer! Doordat je er meer nodig hebt om de volledige ruimte te vullen, lijkt de kamer groter te worden. Is je ruimte vrij groot, dan kies je beter voor extra brede en lange planken. De verweerde houttekeningen komen op deze planken het best tot uiting en creëren bovendien een extra luxueuze uitstraling.

Nog niet zeker welke vloer je wil: ga op ontdekking met onze FloorExplorer: in drie eenvoudige stappen krijg je een overzicht van de vloer- en interieurstijlen die het best bij je persoonlijkheid en smaak passen! Wil je weten hoe een bepaalde vloer er zou uitzien in je kamer, bekijk het dan in onze handige RoomViewer.

 

Quick-Step Parket Palazzo, verfijnde eik extra mat, woonkamer

Top